De verkorte opleiding tot leerkracht lager onderwijs (Thomas More Kempen, campus Vorselaar)

Op deze site vind je informatie en oefeningen die je helpen om je basiskennis voor wiskunde op te frissen. Alle inhouden op deze site zijn geschikt voor de basisschool, al is een deel oefeningen zeker op een uitdagend niveau voor het einde van de lagere school. De meeste oefeningen zijn gerangschikt op wiskundige inhoud, iedereen verwierf eerder al alle leerinhouden (ieder van jullie doorliep de lagere school met succes) en je moet ze alleen opfrissen. Door de thematische bundeling zet je alle oplossingsmethoden in je hoofd nog eens ordelijk op een rij. 

De oefeningen van 'Getallen' en 'Bewerkingen' horen tot het deel dat in de opleiding 'Wiskunde A' heet.

De oefeningen van 'Meten en metend rekenen' en 'Meetkunde' horen in de opleiding in 'Wiskunde B'.

De toepassingen gaan over de leerinhouden van 'wiskunde A' en 'wiskunde B'. Deze oefeningen zijn niet op wiskundige inhoud gerangschikt, omdat ze dat op een examen voor basiskennis ook niet zullen zijn. De context is dan een belangrijk aspect van de oefening. In wiskunde B besteden we in de opleiding veel tijd aan probleemoplossen, het neusje van de zalm voor leerkrachten die wiskunde geven. 

Om ten volle deze site te gebruiken, heb je het boek: "Wiskundewijzer" van Van In nodig. De site volgt het boek, en geeft ook oplossingswegen voor oefeningen in dat boek.

Veel succes ermee!

kikker   Een kikker helpt je springen ...

naar andere oefeningen die je kunnen helpen om de leerinhouden van wiskunde te verwerven. Je kan eens een kijkje nemen, als je de bijbehorende kikker kiest, opent de site in een nieuw tabblad. Zo kan je gemakkelijk terug als je dat wil.

(De kikker komt van de website van natuurfotograaf Paul Van Hoof.)

 

 


Abonneren op Balov RSS