U bent hier

Programmeren

Wiskunde is de taal van patronen, ze maakt wetenschappelijke en technische ontwikkelingen mogelijk. We kunnen daarbij de bijdrage van computers niet overschatten! Programmeren is een goede manier om verder te springen. Leerrijk én prettig!

Hier maak je kennis met de basisbeginselen van programmeren, niet in code maar met blokken. Schematisch, niet abstract!  kikker

https://blockly-games.appspot.com/

Op deze plaats vind je een grote verzameling oefeningen. Zoek de kunstenaar maar eens, je kennis van wiskunde zal van pas komen.   kikker https://studio.code.org/
Scratch is een gebruiksvriendelijke manier om te leren programmeren, en kinderen zijn er snel mee weg.   kikker https://scratch.mit.edu/
Studenten van Balo hebben een leerlijn 'scratch' voor lagere scholen gebouwd. Wie ze zelf wil doorlopen, leert de vaardigheden ook.   kikker http://innovatiesinonderwijs-balokempen.thomasmore.be/digitale-school.html

 

 kikker  
    

 

 Een eenvoudige eerste oefening in Scratch:

De groene vlag kan de dieren tot leven brengen. Als je probeert wat er kan gebeuren, mag je niet vergeten om op de spatiebalk te duwen. Zo vaak je wil!

 

 

  kikker  

Wie graag uitstijgt boven de schematische fase, Python is een taal waarin je codeert zonder blokken. Nu wordt het menens. 

Python moet je installeren, en dit kan niet in het Nederlands. Python is een veelzijdige taal, ze wordt gebruikt door Google, Nasa en Pixar. Hier ben je in goed gezelschap. 

kikker https://www.python.org/

Lego heeft ook een digitale ontwerpsite, en hier kan je er kennis mee maken. Je moet de software installeren voor je kan bouwen. Naast de traditionele bouwstenen zijn er ook tandwielen en andere technische blokken. Veel plezier ermee!

kikker  http://ldd.lego.com/nl-BE/
 

Algodoo is een programma voor technische en fysische simulaties. In dat opzicht lijkt het op wiskunde: een taal voor fysica en techniek. 

De kikker stuurt je naar een kennismakingsfilmpje op youtube, de link naar de website van het programma. 

kikker   http://www.algodoo.com/

 

   

kikkerpoel

kikker